Afbeelding van SpaceX-raket

SpaceX plant eerste bemande missie over de poolgebieden

Sureshni
Bijgewerkt op:

SpaceX wil de allereerste bemande ruimtemissie boven de poolgebieden lanceren. Tijdens de missie van drie tot vijf dagen zullen vier civiele astronauten aan boord van een SpaceX Dragon-capsule vliegen. De bemanning wil verschillende lichtverschijnselen in de atmosfeer observeren vanaf een hoogte van 425 tot 450 km boven de noord- en zuidpool, kondigde het bedrijf aan.

Fram2

De missie staat bekend als Fram2, vernoemd naar het Noorse schip dat aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw werd gebruikt voor een reeks expedities naar de poolstreken. Het wordt naar verwachting de zesde commerciële vlucht van het bedrijf in 2024, nadat het in de afgelopen vier jaar al 13 bemande missies heeft voltooid, waaronder vier commerciële en negen missies voor NASA. 

De missie zal worden geleid door Chun Wang, die door SpaceX werd geïntroduceerd als “een ondernemer en avonturier uit Malta”. Wang wordt vergezeld door “een bemanning van internationale avonturiers”, waaronder Eric Philips uit Australië, die meevliegt als de piloot van het voertuig, Jannicke Mikkelsen uit Noorwegen, die de gezagvoerder van het voertuig zal zijn, en Rabea Rogge uit Duitsland, die dienst doet als missiespecialist. Dit zou de eerste ruimtevlucht zijn voor elk van de bemanningsleden, aldus SpaceX. 

De capsule, die is uitgerust met een koepel, zal de bemanning huisvesten terwijl ze “ongebruikelijke lichtemissies gaan onderzoeken die lijken op poollicht”. De missie is ontworpen om specifiek groene en mauve linten van lichtverschijnselen in de poollucht te bestuderen. Daarnaast zal de ruimtevlucht worden gebruikt om verschillende onderzoeken uit te voeren om de effecten van een ruimtevlucht op het menselijk lichaam te bestuderen, aldus SpaceX.

Bovendien wil het bedrijf wil deze kans benutten om tijdens de missie voor het eerst röntgenfoto’s te maken van het menselijk lichaam tijdens een ruimtevlucht. De vlucht wordt gelanceerd door SpaceX’s Falcon 9-raket en zal “eind 2024” opstijgen vanaf het Kennedy Space Center in Florida. 

De missie zal waarschijnlijk rond 21-23 december op het zuidelijk halfrond plaatsvinden om maximale verlichting te garanderen terwijl ze vliegen over Antarctica, meldt Ars Technica.

Bronnen: X New Atlas 

Tags

Tags:

Sureshni

Sureshni

Sureshni is een deskundig schrijfster met meer dan tien jaar ervaring in de game-industrie. Ze is niet alleen zelf een fervent gamer, maar is ook gepassioneerd door schrijven. Ze brengt graag verslag uit over het laatste nieuws, recensies en trends in de videogame-industrie - waardoor ze een expert is in deze branche. Als ze niet met het laatste nieuws en gamereleases bezig is, bezoekt ze verschillende steden en woont ze gameconventies over de hele wereld bij.

Alle artikelen door Sureshni

Populaire artikelen

Populaire categorieën