Speedtest: OnePlus 3 vs. iPhone 6s Plus – wie wint er?

Aan de ene kant hebben we een betaalbare Android-smartphone met de beste hardware die op dit moment beschikbaar is, aan de andere kant een iPhone van bijna een jaar oud. Op wie zet je in?

De OnePlus 3 kost 399 euro en is dus niet al te duur. Je krijgt echter waar voor je geld, want onder de motorkap ligt een Snapdragon 820-processor met 6GB aan werkgeheugen. Voor de iPhone 6s betaal je maanden na de release nog steeds dik 650 euro, terwijl je ‘slechts’ een dual-core processor en 2GB RAM krijgt. Dat lijkt een gelopen race, toch?

Dat valt vies tegen… Nadat eerder al bleek dat de Samsung Galaxy S7 Edge in de praktijk een stuk sneller was dan de OnePlus 3, blijkt dat nu ook bij de iPhone 6s het geval. De OnePlus 3 heeft bijvoorbeeld enorm veel tijd nodig om apps te openen en maakt nauwelijks gebruik van het aanwezige werkgeheugen.

Als je een app voor de tweede keer opstart, herlaadt de OnePlus 3 ‘m volledig. Wat dat betreft is het te hopen dat de Chinezen een oplossing vinden om hier softwarematig een oplossing voor te vinden.

[gv data=”jRO30ujYBfA”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën