Speedtest: OnePlus 5 versus iPhone 7 Plus

Qua design zijn ze in ieder geval zo goed als gelijk.

Vorige week lanceerde OnePlus officieel haar nieuwste vlaggenschip, de OnePlus 5. Hoewel de smartphone aan de reviews te zien nog steeds tot een van de beste toestellen in zijn prijsklasse behoort, is er ook voldoende kritiek op het uiterlijk van het toestel, dat nog het meeste weg heeft van een iPhone 7 Plus.

Hoog tijd dus voor een vergelijking tussen de OnePlus 5 en de iPhone 7 Plus moet YouTuber EverythingApplePro hebben gedacht. Ondanks dat zijn gebruikersnaam anders doet vermoeden, lijkt de speedtest erg eerlijk te verlopen. Allereerst wordt er gekeken naar de snelheid van het openen van enkele apps, waarna deze na een rondje nogmaals geopend worden, maar dan vanuit de achtergrond.

De OnePlus 5 kan op het begin vrij goed meedraaien, maar bij meerdere grafisch zware applicaties moet het zijn meerdere erkennen in het toestel van Apple. Hoewel er maar liefst ruimte is voor 8GB RAM in de OnePlus 5, lijkt de iPhone 7 Plus met 3GB RAM makkelijk mee te kunnen, mede door de geoptimaliseerde software.

Bij het openen van slechts een enkele app is de OnePlus 5 echter in sommige gevallen nog sneller, en dat is zeker knap te noemen gezien het behoorlijke prijsverschil. Een overzicht van beide toestel-specs vind je onder de video.

[gv data=”-nKKuOOU298″][/gv]

[table id=98 /]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën