‘Spotify’ voor e-boeken komt later dit jaar

Bijgewerkt op:

We kennen diensten als Spotify waarbij je onbeperkt muziek kunt luisteren en Netflix voor films en series. e-Boeken zijn een logische volgende stap. Nederlandse en Vlaamse uitgevers zijn er druk mee bezig.

Uitgevers WPG en LannooMeulenhoff, met uitgeverijen als De Bezige Bij, Bruna, Meulenhoff en Querido, domineren bijna de helft van de Nederlandstalige e-boekenmarkt. Het gegeven dat negen van de tien boeken op Nederlandse e-readers illegaal wordt gedownload, probeert men met dit initiatief terug te dringen. Vorige maand schreven we overigens dat ook bibliotheken e-boeken gaan aanbieden.

Tegen een vast bedrag per maand kunnen lezers onbeperkt digitale boeken lezen. Om de dienst een succesvolle start te laten maken, zullen in ieder geval de top-60 bestsellers beschikbaar zijn. Ook komt er een mogelijkheid om boeken uit de catalogus zonder internetverbinding te lezen.

Voor auteurs is het verdienmodel zo ingericht dat zij een hogere vergoeding krijgen naarmate hun boeken meer en langer worden gelezen. (via: nrc.nl)

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën