Stappen Android-smartphones binnenkort over op USB-C?

Vorige week wisten we nog niet van het bestaan van USB-C af, maar nu begint het erop te lijken dat het de nieuwe poort voor al je gadgets en apparaten wordt.

Google en Apple onthulden deze week een Macbook en Chrome die uitgerust is met een USB-C-poort, een variant op de bekende USB die allerlei andere poorten op je laptop combineert. Zo kun je USB-C gebruiken om je laptop op te laden, maar ook om hem aan een ander scherm te koppelen of data over te zetten.

Nabije toekomst
In een video die samen met de aankondiging van de Chromebook Pixel verscheen, horen we Google’s Adam Rodriguez zeggen dat het bedrijf ‘enorm gefocust’ is om USB-C spoedig naar Android telefoons en andere Chromebooks te brengen in de nabije toekomst. Geen concrete datum nog, maar het begint er steeds meer op te lijken dat USB-C de nieuwe standaard wordt. Waarom dit heel handig kan zijn voor je smartphone kun je zien in onderstaande video van Google, waarin de nieuwe poort centraal staat.

Wij vinden het al belangrijk genoeg dat je hem ook ondersteboven erin kunt stoppen, want de keren dat wij een USB-stick verkeerd om in onze laptop hebben proberen te steken valt niet op twee handen te tellen.

[gv data=”0-J0FWWDuRg”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën