Steeds meer bekend over hoe Apple belasting ontwijkt

In aanloop naar de hoorzitting van de Amerikaanse senaat over het belastingbeleid van Apple komen steeds meer details naar boven. Zo blijkt nu dat bepaalde dochterondernemingen door het toepassen van sluwe trucjes helemaal geen belasting betalen. Slim toch?

Zo heeft Apple bijvoorbeeld 3 dochterondernemingen in Ierland zitten die zo goed als geen belasting betalen. Apple heeft het zo weten te regelen dat deze bedrijven zowel in Ierland, als de VS of ergens anders ter wereld geen belasting hoeven te betalen. Op die manier kon in de periode 2009-2011 bijvoorbeeld $8 miljard aan belasting worden ontlopen.

Je kan zeggen dat Apple, en veel andere bedrijven, simpelweg handig gebruik maken van de regels die er zijn. Het lijkt er echter op dat dit soort praktijken op steeds meer weerstand kunnen rekenen. Doordat grote bedrijven namelijk nauwelijks belasting betalen moeten overheden hun geld ergens anders vandaan halen. Bijvoorbeeld door werknemers meer te laten betalen.

Hier onder nog wat extra informatie om het geheel in perspectief te zien. (via: nytimes.com)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën