Stichting Brein opent aanval op doorverkopers van e-books

Bijgewerkt op:

Ze hebben de smaak te pakken daar.

Sinds eind november is Stichting Brein behoorlijk actief op het gebied van anti-piraterij. Eerst was een Nederlandse uploader uit Noord-Brabant het haasje en afgelopen weekend was een ander landgenoot de sjaak.

De organisatie zet zijn koers voort en gaat automatische e-mails versturen naar mensen die op Marktplaats e-books proberen door te verkopen, aldus de NOS vanmorgen. De actie komt vanuit de uitgeverijen die omzet mislopen door de tweedehands verkoop.

In de mail dreigt Brein met een gevangenisstraf van zes maanden of een geldboete van 19.500 euro. Of Kuik en consorten ook daadwerkelijk de straffen kunnen uitdelen is nog maar de vraag. Eerder dit jaar oordeelde een rechter dat het toegestaan was om e-books door te verkopen via sites als Marktplaats. Wordt vervolgd dus.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën