Stijging ziekteverzuim in Nederland na release GTA V

Niet dat we er van op kijken, maar dit bewijst toch wel dat GTA V de meest geanticipeerde game ter wereld is.

Aan het GTA-succesverhaal is meer dan vijf jaar gewerkt door een team van 300 mensen. De investering: een goede 250 miljoen dollar. Deze inspanningen hebben zich na de release op 17 september wel meteen terugbetaald, want na drie dagen passeerde de opbrengstmeter de 1 miljard dollar al. Hiermee is GTA V is niet alleen het snelst verkopende spel ooit, maar doen ze het een stuk beter dan het beste uit Hollywood. The Avengers passeerde de grens van een miljard dollar namelijk pas na 19 dagen.

20 tot 25 procent meer ziekteverzuim

De keerzijde van deze populariteit wordt vandaag duidelijk gemaakt in de Telegraaf, waar directeur Eric Emmen van CBZ Verzuimbezoeken een boekje open doet over de opvallende stijging van ziekmeldingen in Nederland:

‘Op woensdag 18 en donderdag 19 september constateerden wij een toename van het aantal verzuimmeldingen van respectievelijk 25 en 20 procent, zonder dat daar een logische verklaring voor te geven is’

Hoe hoog zou dat percentage wereldwijd zijn?

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën