Succesvolste Kickstarter loopt uit op grote mislukking

Van 13 miljoen dollar aan investeringen naar een hoop ellende en geen eindproduct voor de steuner.

In 2014 schreven we over de Coolest. Een slimme, multifunctionele koelbox dat een razend succes werd op Kickstarter. Het project wist uiteindelijk 13 miljoen dollar op te halen, waardoor de start-up destijds de meest succesvolle Kickstarter ooit werd.

We zijn inmiddels ruim anderhalf jaar verder en nog steeds heeft een groot deel (66 procent) van de steuners geen Coolest ontvangen. Daarbovenop vraagt het team achter de koelbox om nog eens 97 dollar te storten. Dit in verband met probleempjes rondom de leveringen. Het meest vervelende is nog dat de makers een onaangekondigde deal hadden gesloten met Amazon. Bij de webshop is de Coolest op voorraad en kun je deze binnen een paar dagen in huis hebben. Zo hebben mensen die het oorspronkelijke project gesteund hebben geen Coolest, terwijl consumenten het ding gewoon online kunnen aanschaffen. Niet eerlijk natuurlijk.

De makers vragen nog enkele maanden geduld. Op 4 juli moeten alle Coolest-koelboxen bij de steuners zijn bezorgd. Inmiddels krijgen de makers te maken met serieuze doodsbedreigingen, aldus Motherboard.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën