Taxi-app Uber krijgt 15 min vertraging opgelegd

Raar maar waar, gebruikers van de taxi-app Uber moeten in Frankrijk standaard rekenen op 15 minuten vertraging. Deze vertraging is door de Franse regering opgelegd.

Het gaat lekker met de Uber-app. Na Amerika verovert de taxi-dienst nu ook steeds meer terrein in Europa. Maar juist dat zit de Franse regering niet lekker. Zij hebben nu een bizarre wetgeving doorgevoerd die Uber in 2014 verplicht stelt om 15 minuten te wachten wanneer de taxi-dienst gebeld wordt door een klant.

De wet beschermt reguliere taxibedrijven die zich door Uber bedreigd voelen. Ook andere nieuwe taxi-diensten als SnapCar en LeCab moeten er in Frankrijk aan geloven. Zij krijgen dezelfde 15 min vertraging opgelegd.

De nieuwe wet maakt vele boze tongen los in Frankrijk. Een medewerker van SnapCar laat terecht weten: “Nieuwe wet of niet, wij zullen nooit een klant in de regen laten wachten”. We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën