Teh Fuh: N-Korea claimt uitvinding kater-vrije alcohol

Leve het communisme.

Niet alleen een waterstofbom, maar ook kater-vrije alcohol behoort tot de technologische innovatie die Noord Korea’s topwetenschappers de afgelopen tijd wist te bewerkstelligen. Pyongyang Times, een krant in handen van het regime, zoals elke krant in Noord Korea, zegt dat een nieuwe productiemethode van de lokale drank Koryo (een zeer smooth drankje met ginseng als basis-ingrediënt en een alcoholpercentage van tegen de 40%) ervoor zorgt dat men er onmogelijk nog een kater aan over kan houden. Het heeft allemaal te maken met het gebruik van rijst in plaats van suiker in het productieproces.

In het nieuwsbericht staat te lezen:

“Koryo Liquor, which is made of six-year-old Kaesong Koryo insam, known as being highest in medicinal effect, and the scorched rice, is highly appreciated by experts and lovers as it is suave and causes no hangover.”

Een link ontbreekt trouwens vanwege het offline-karakter van Noord Koreaanse propaganda. Nog niet zo lang geleden verspreidde het land meer dan een miljoen flyers, waarop onder meer stond te lezen dat Jong-Un al op zijn derde kon autorijden.

Of en wanneer Koryo in het Westen beschikbaar komt is niet bekend, maar we vermoeden: nooit.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën