Telegram Messenger telt 800.000 Nederlandse gebruikers

Nadat Facebook afgelopen woensdag bekend maakte WhatsApp te hebben overgenomen, zijn bezorgde WhatsApp gebruikers massaal op zoek naar alternatieven. Telegram Messenger is één van de vele gratis alternatieven die momenteel sterk aan populariteit wint.

De app van Russische makelij is beschikbaar voor Android en iOS en heeft veel weg van WhatsApp. Maar Telegram claimt de privacy van gebruikers te waarborgen door de berichten versleuteld te versturen. De app verwelkomde de afgelopen dagen al ruim 800.000 Nederlandse gebruikers. Wereldwijd komen er momenteel iedere seconde zo’n 100 gebruikers bij.

Telegram heeft geen verdienmodel. Eén van de medeoprichters, de Rus Pavel Durov, financiert de dienst. Durov richtte eerder Vkontakte op, een Russische variant van Facebook, maar verkocht de site aan een Russische zakenman. Wanneer het geld op is wil Telegram aan zijn gebruikers vrijwillige donaties vragen.

Toch is niet iedereen even enthousiast. Experts waarschuwen dat het gebruikte encryptiemodel dat de makers zelf ontwikkelden niet zo veilig is als bestaande modellen. Hoe dan ook, de app wordt door ons Nederlanders warm omarmt zo blijkt uit onderstaande tweet.

Het zal overigens niet zo zijn dat al deze mensen WhatsApp daadwerkelijk definitief hebben verruild voor Telegram Messenger. Waarschijnlijk gebruiken veel gebruikers de twee (of meerdere) messenger apps nu naast elkaar. Het valt nog te bezien hoeveel mensen uiteindelijk afscheid zullen nemen van WhatsApp.

UPDATE 23-02-2014 19:30

Telegram laat weten dat in de afgelopen 18 uur zo’n 4 miljoen mensen zich hebben aangemeld. Dit zorgt voor een belasting waar de systemen (nog) niet op berekend zijn, maar er wordt hard gewerkt om problemen en storingen het hoofd te bieden.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën