Tesla Model 3 meets Minecraft

Minecraften voor bewustwording van milieuvervuiling; het kan!

Voor een campagne over bewustwording rondom het milieu heeft creatieve Minecraft-studio Block de Tesla Model 3 nagemaakt in de blokkengame. De jongens van het bedrijf willen zo Elon Musk en zijn strijd tegen milieuvervuiling eren en zelf een steentje bijdragen.

[gv data=”5l5M8ELQluU”][/gv]

Brandon Relph en Florian Funke, de mede-oprichters van goCreative, proberen via deze weg bij te dragen aan een oplossing voor het milieuprobleem. Dat doen ze onder andere door een campagne te starten via de Education Edition van Minecraft. Het is overigens niet voor het eerst dat leraren Minecraft gebruiken voor toepassingen in het onderwijs.

Relph stelt tegenover TheNextWeb: “Ik kan uiteraard niet ieder kind meenemen op reis om ze smeltende ijskappen te tonen, maar dat kan ik wel in Minecraft. De game helpt kinderen bij het visualiseren van en meeleven met de wereld om hen heen en ik denk dat dat onmisbaar is voor de toekomst van de wereld.”

Het initiatief is nobel en leert kinderen hopelijk snel en efficiënt hoe prangend klimaatproblemen daadwerkelijk zijn. Dat neemt niet weg dat deze 21-jarige Nederlander een nog concretere manier vond om onze planeet schoon te houden.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën