Tesla-rijder gebruikt Model S om cryptocurrency te minen

Slimme jongen.

Open de kofferbak van deze Tesla Model S en je schrikt je een hoedje. De elektrische sedan lijkt te zijn omgetoverd tot een rijdende tijdbom, maar niets is wat het lijkt. De Model S is door de eigenaar voorzien van een computer om cryptomunten te minen (het valideren en vastleggen van betalingen in de Blockchain).

De computer misgebruikt de stroom van een Tesla Supercharger om te kunnen opereren. Zo kan de Tesla-rijder zijn Model S opladen en tegelijkertijd Ethereum of een andere altcoin minen.

Lekker cashen is er overigens niet bij. Om echt te kunnen profiteren van het minen moet de computer 24/7 aanstaan. Dat is hier niet het geval. Motherboard rekende uit dat je er hooguit 675 dollar per maand mee kunt verdienen. Dan moet de Tesla altijd stilstaan en bezig zijn met minen. Oftewel: in theorie een prachtig idee, in de praktijk schiet je er weinig mee op. Bovendien sleep je een flinke computer in de kofferbak mee, dat ook nog eens de nodige ruimte in beslag neemt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën