Tesla software versie 9 komt met dashcam functie

Zullen ze in Rusland blij mee zijn.

Een dashcam. Je hoort vaak van mensen die er één hebben dat ze niet meer zonder willen. De installatie van deze videoapparatuur kan in diverse opzichten een goede hulp zijn. Bijvoorbeeld bij een aanrijding of als er wordt ingebroken in je auto.

De volgende stap is dat autofabrikanten zelf een dashcam meeleveren. Tesla CEO Elon Musk heeft bekendgemaakt dat software versie 9 de functie van een dashcam zal bevatten. De update zal zoals gebruikelijk over-the-air worden uitgerold. Dit betekent dat Tesla-rijders via een draadloze internetverbinding de software update gratis kunnen downloaden en installeren.

Software versie 9 staat gepland voor volgende maand. De huidige generatie Tesla’s hebben standaard acht camera’s aan boord voor Autpilot. Deze camera’s kunnen met versie 9 tevens gebruikt worden als dashcam. Musk geeft via Twitter aan dat de feature nu in de laatste testfase zit.

De negende versie van Tesla’s software is de grootste update in twee jaar. Naast de komst van de dashcam mogelijkheid, komt versie 9 met een nieuwe interface, nieuwe mogelijkheden voor Autopilot en klassieke Atari games als easter egg.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën