Tether: je Mac vergrendelen door weg te lopen

Ook wel eens last van collega’s die meteen op je openstaande Twitter- en Facebook-accounts duiken als je even wegloopt? Voor de Mac-gebruikers onder ons die geen zin hebben om ‘m steeds dicht te klappen is er nu een oplossing: Tether.

Tether is een tweeledig programma: het is een die je op je Mac of MacBook dient te installeren, en samenwerkt met een app op je iPhone. Als je de twee apps hebt geïnstalleerd kun je een verbinding opzetten via bluetooth. Loop je weg van je MacBook en wordt de bluetooth-verbinding verbroken, dan gaat je laptop automatisch op slot. Zodra je weer in de buurt komt springt ‘ie weer aan.

Het appje werkt vanaf OS X Yosemite 10.10.1 op de Mac en iOS 8 op de iPhone. De benodigde (gratis) software downloaden kan HIER.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën