The Lightning, de snelste elektrische productiemotor

In de motorindustrie worden nu echt grote stappen gemaakt om elektrische motoren voor het grote publiek beschikbaar te maken. Daarbij zien ze er ook nog eens schitterend uit.

Daar kunnen de autofabrikanten nog wel wat van leren. Zo is er nu de Lightning LS-218 motor. Tijdens de Pikes Peak race wist deze motor een topsnelheid van 350km/h oftewel 218mp/h te halen. Het is dan ook niet raar dat hij na afloop de race op zijn naam mocht schrijven.

Nu een jaar later wordt de motor veranderd in een productiemotor die voor iedereen te koop is. Hij zal iets andere uiterlijke kenmerken krijgen dan de motor in bovenstaande foto, maar onderhuids blijft hij gelijk. Dit maakt hem dan ook meteen de snelste elektrische productiemotor in de wereld. De motor is nu te bestellen via Lightning Motorcycle voor een prijs van 38.000 dollar. Mocht je iets goedkoper zoeken kan je natuurlijk ook voor 16 euro de Turbospoke kopen.

De motorfiets maakt gebruikt van een watergekoelde elektrische motor van 200pk. Met een bereik van nog net geen 290 kilometer kan je in Nederland eigenlijk overal komen waar je maar wilt. Het meest opvallende is eigenlijk zijn trekkracht van 227Nm. Hoe dat eruit ziet als je optrekt zie je in onderstaande video. Daaruit blijkt wel dat het geen motor is voor tere zieltjes of de rustige zondagsrijder. (foto via: Motorcycle)

[gv data=”nztLjEs_2Kw”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën