Tiener pleit voor hoofddoek-emoji

In de discussie omtrent religieuze vrijheid komt de 15-jarige Rayouf Alhumedhi met een eigen idee.

Emoji veranderen zo nu en dan. Actuele gebeurtenissen in de wereld hebben invloed op de plaatjes en gezichtjes. Zo is het pistool tegenwoordig vervangen voor een waterpistool en zien we bijvoorbeeld stelletjes van hetzelfde geslacht in het kader van gelijkheid.

De Duitse Rayouf Alhumedhi heeft een verzoek ingediend bij de Unicode Consortium. Dit is de organisatie achter de emoji. Unicode Consortium beoordeeld aanvragen en keurt zo nu en dan een reeks nieuwe emoji goed. Alhumedhi wil dat de hoofddoek als emoji kan worden gebruikt. Via Reddit krijgt de tiener veel steun voor haar idee.

Mocht haar verzoek worden goedgekeurd dan maakt het hoofddoek-icoontje naar verwachting in 2017 diens intrede. In gesprek met de BBC zegt het Duitse meisje dat mensen zich kunnen identificeren aan de hand van emoji, maar ze voelde zich als moslima achtergesteld. Mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian, staat achter het initiatief van Alhumedhi.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën