Tiener steekt iPhone in namaakoplader, loopt brandwonden op

Bijgewerkt op:

Goedkoop is duurkoop.

Josh Schultz, een zestienjarige jongen uit Alberta, Canada, stak zijn iPhone 5S in de oplader en liet het ding tijdens zijn slaap op het nachtkastje staan. Rond middernacht hoorden zijn ouders hem luid schreeuwen in zijn kamer. Gelukkig had Josh een brandblusser op zijn kamer staan. Hij liep derdegraads brandwonden op aan zijn rechterarm, rechterbeen, en op andere plekken van zijn lichaam. De oplader had hij gekocht bij een benzinestation in zijn woonplaats.

Het is lang niet de eerste keer dat een smartphone vlam vat na het gebruik van een niet-officiële oplader. In een enkel geval explodeert het toestel zelfs. Dat gebeurde bijvoorbeeld in China tijdens een busrit. De vrouw liep beschadigingen op aan haar oog.

Advies van Apparata: laat de koopjes links liggen en gebruik alleen opladers van hetzelfde merk als je smartphone.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën