TomTom-kaarten in zelfrijdende auto’s van zoekgigant

TomTom gaat de kaarten leveren voor de zelfrijdende auto’s van Baidu, de Chinese tegenhanger van Google.

Baidu maakte in april bekend dat het werkt aan een nieuw platform voor zelfrijdende auto’s, genaamd Apollo. Zo moet de ontwikkeling van de technologie versneld worden. Naast TomTom zijn er vijftig andere bedrijven bij het project betrokken, zoals Microsoft en Bosch. Ook hun betrokkenheid werd vandaag officieel gemaakt.

Het grote voordeel van Apollo is het feit dat de technologie voor elke automaker beschikbaar gemaakt wordt. Dat is ook voor TomTom goed nieuws, want het zou zomaar kunnen dat tientallen automerken hun kaarten via Apollo gebruiken om hun zelfrijdende auto de weg op te sturen.

Het is de bedoeling dat de eerste versie van Apollo in 2018 af is, al is het nog niet duidelijk of de ontwikkeling dan al zo ver is dat je volledig autonoom kunt rijden.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën