Top 20 gratis iPad apps - Apparata

Top 20 gratis iPad apps

Dus je hebt een mooie nieuwe iPad voor kerst gekregen, maar zelfs na een paar weken weet je het ding nog steeds niet te vullen? Hier zijn 20 steengoede iPad apps waar je geen cent voor hoeft neer te leggen.

20. Spotify
Het is jammer dat wij nog geen iTunes Radio hebben in Nederland, maar Spotify doet ’t net zo goed. Speel als je afspeellijsten, en stream ze naar elk willekeurig Airplay-apparaat voor compleet entertainment.

19. Dropbox
Een willekeurig bestand is lastig te syncen met een iPad, het gaat altijd via apps. Maar, mocht je nou toch dat ene PDFje (of je hele verzameling) onderweg nodig hebben, dan is Dropbox perfect. Schuif een bestand erop met je computer, en onmiddellijk staat het op je iPad.

18. Google Earth
Of je nou je eigen buurt vanuit de ruimte wil bekijken, of via Street View eens een tour door een vliegtuig wil maken, het kan allemaal met Google Earth. Ook handig als je de ingebouwde Kaarten-app ruk vindt of graag een tweede mening hebt over een te nemen route.

17. Adobe Photoshop Express
Photoshop voor de computer kan je een klein fortuin kosten, maar op de iPad is het programma gratis. Handig als je net wat meer uit je plaatjes wil halen, of onderweg nog even iets resizen en uploaden.

16. Temple Run 2
Als je dan toch een spelletje speelt op het ding, doe het dan wel met een leuk en verslavend spel. De voorganger was al uitgeroepen tot een van de beste iPad-games van 2013, en zijn opvolger biedt dezelfde actie met betere graphics.

15. Mint
Zo’n iPad kan een aardige aanslag op je maandelijks lol-budget zijn, en met Mint kan je in de gaten houden waar je geld verder nog naartoe gaat. Exclusief voor de iPad is de mogelijkheid om grafieken te bekijken over je persoonlijke financiën. Niet leuk, wel nuttig.

14. Flipboard
Het web kan een drukke en chaotische plek zijn, en soms is het handig om iets te hebben wat alles op 1 plek verzamelt en op een mooie manier aan je presenteert. Flipboard doet precies dat, en claimt zo een soort van persoonlijk tijdschrift van ‘jouw’ internet te zijn.

13. Calculator for iPad
Onvoorstelbaar genoeg komt de iPad niet met een ingebouwde rekenmachine, maar deze app lost dat op. Sja, wat kan je verder zeggen? Je kan simpele dingen doen als optellen en aftrekken, maar ook een volledige wetenschappelijke rekenmachine is beschikbaar.

12. Waze
Waze is een navigator die constant updates krijgt van andere gebruikers. Zo kom je hopelijk zonder al te veel files en omleidingen op je bestemming aan. Nu alleen nog een mooie manier vinden om je iPad in je auto te hangen…

11. eBay
Buy all the shit! Ik denk dat deze site geen verdere introductie nodig heeft. De app biedt dezelfde functionaliteit als de website, en maakt impulsaankopen vanaf het kleinste kamertje nu wel erg gemakkelijk. Gelukkig kan je via de app ook weer je impuls-aankopen verkopen later.

10. Evernote
Met deze app kan je simpel alle notities, lijstjes en aantekeningen syncen met al je apparaten. Ook kan je gesproken memo’s aanmaken en deze simpel delen met anderen of jezelf. Mooi om jezelf te herinneren wat minder vanaf het kleinste kamertje dingen te kopen. (Zie vorige app)

9. Snapseed
Mocht je wel je foto’s willen bewerken, maar is Photoshop nou net even een brug te ver voor je? Met Snapseed kan je op een simpele, visuele manier met je foto’s aan de slag, en ze daarna meteen op je sociale-media site van keuze dumpen.

8. TED
Toegegeven, op het internet staan genoeg filmpjes van katten. Maar soms heb je gewoon wat meer intellectuele stimulatie nodig. Met deze app heb je toegang tot meer dan 1400 TED-talks wereldwijd, waar je vervolgens playlists van kan maken en zelfs kan downloaden om later offline te bekijken.

7. Paper
Paper moet je zien als een soort van Paint, maar dan beter. Je krijgt toegang tot allerlei stukken gereedschap vanuit de app (sommigen zijn helaas in-app aankopen), en daarmee kan je je creativiteit helemaal los laten gaan. Of gewoon krabbels maken zoals vroeger.

6. Google Search
Dit is meer dan een simpele zoekmachine. Met het ingebouwde Google Now krijg je bijvoorbeeld toegang tot allerlei up-to-date informatie over bijvoorbeeld het weer en verkeer.

5. Pocket
Met deze app kan je webpagina’s offline opslaan. Zo kan je later, als je geen Wifi hebt, alsnog dat ene artikel lezen. Erg handig als je geen 3G op je iPad hebt, of een lage datalimiet.

4. Chrome
Geen zin in Safari? Google Chrome voor iPad is een mooi alternatief. Je kan via je account bladwijzers en tabbladen syncen, en Chrome biedt meer opties als het op het aanpassen van de browser komt.

3. Feedly
Feedly is een geweldige RSS-lezer voor de iPad. Ook hiermee kan je content offline opslaan voor latere referentie, en alles wordt in mooie en simpele kaarten gepresenteerd.

2. Netflix
Ook deze site heeft hopelijk geen verdere introductie nodig. Met Netflix kan je de complete bibliotheek aan films en series streamen naar je iPad.

1. Skype
Facetime is een mooie techniek, maar als je de enige met een iDingetje bent heb je er nog niet veel aan. Skype is veel breder compatibel met allerlei apparaten, en compleet gratis voor Skype-naar-Skype gesprekken.

BONUS. Alle sociale media-sites ooit
Of jouw dagelijkse uurtje sociaal doen nou via Facebook, Twitter, of zelfs Google+ gaat, er zijn allemaal apps voor te krijgen en deze zijn uiteraard gratis.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën