Topman grote bank noemt Bitcoin een fraude-munt

Surprise!

Nieuwe cryptomunten stampen als paddestoelen uit de grond. Dit tot grote vrees en ergenis van traditionele banken. Wereldwijd genieten digitale munten steeds meer bekendheid. Daarnaast worden digitale munten in steeds meer winkels en webshops geaccepteerd. De bekendste digitale munt is de Bitcoin.

Jamie Dimon, topman bij JPMorgan, uit harde kritiek op de populaire digitale munt. Hij bestempelt de Bitcoin als een fraude-munt. Dimon zegt dat hij een medewerker zou ontslaan, als hij zou ontdekken dat die persoon zou handelen in Bitcoin. Volgens Dimon is de populariteit van de virtuele valuta van korte duur en staat deze ‘bubbel‘ op barsten.

De uitspraken van Dimon zijn niet opvallend. Medewerkers van banken uiten al jaren kritiek op virtuele valuta. Dit, omdat munten als een Bitcoin een regelrechte aanval zijn op de traditionele banken. Aan de andere kant valt er wat voor te zeggen. Een bank kan garant staan voor je geld, terwijl je met lege handen staat als de Bitcoin een volgende dag niets meer waard is. Dimon verwacht dat mensen die nu investeren in Bitcoin, in de toekomst veel geld zullen verliezen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën