Toyota ziet potentie in traplopende rolstoel

Wel een trap in de buurt maar een lift is nergens te bekennen? Een speciale rolstoel maakt dit veelvoorkomende probleem tot de verleden tijd.

De iBot bestaat eigenlijk al een tijdje. De rolstoel is een uitvinding van Dean Kamen en nu stapt Toyota aan boord om verder te helpen met de ontwikkeling van het apparaat. De eerste versie van de iBot werd in 2009 op de markt gelanceerd. De Japanners gaan werken aan een nieuwe generatie.

De eerste versie was met een prijskaartje van 25.000 dollar vooral onbereikbaar voor het grote publiek. Dankzij de samenwerking tussen Dean Kamen’s DEKA en Toyota kan de nieuwe iBot wellicht voordeliger worden. Het is niet bekendgemaakt wanneer we een nieuwe versie van de rolstoel mogen verwachten. Toyota geeft wel een tipje van de sluier door onderstaande prototype te tonen. De partnerschap tussen DEKA en Toyota is tevens een licentie om de technologie te kunnen gebruiken voor andere toepassingen voor bijvoorbeeld in de medische wereld.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën