Trailer: spacepr0n die je straks in 4K kunt bekijken

Een videovoorproefje voor wie straks een 4K Ultra HD-TV met meer dan 8 miljoen pixels (resolutie van 3840 x 2160 pixels) in zijn huiskamer plant.

Deze trailer van de IMAX-film In Saturn’s Rings laat een reis door de ruimte zien. Filmmaker Stephen van Vuuren is verantwoordelijk voor dit project en heeft de film gemaakt op basis van meer dan 1 miljoen foto’s die ruimtesonde Cassini-Huygens heeft genomen van Saturnus en zijn manen. Het zijn dus geen 3D-animaties, maar gewoon heel veel beelden over elkaar gelegd, vandaar dat geanimeerde effect.

Het kan zijn dat het afspelen van dit 4K-filmpje je CPU opblaast – selecteer bij videokwaliteit ‘origineel’ om het in 4K te bekijken – maar dat was het dan waarschijnlijk wel waard. Next stop: 8K!

[gv data=”QNce_8WHTGc”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën