Tweewieler van Zortrax is niet zomaar een motorfiets

Het kan zelfs de hele industrie veranderen!

3D printers kunnen steeds meer. Je kunt met deze printer Polaroids uitprinten en uit deze printer rolt je nieuwe huis. Het is dus ook niet zo vreemd dat we nu ook experimenteren met 3D geprinte voertuigen.

Zortrax, een bedrijf dat onder andere 3D-printers maakt, heeft voor het eerst een motorfiets gemaakt met behulp van een 3D printer. Momenteel is de motor nog een prototype en moet er nog mee gereden worden, maar misschien rijden we binnenkort dus op plastic motors.

[gv data=”O6bXeFjG5k8″][/gv]

De motorfiets is tot stand gekomen door het personeel van Zortrax, dat voornamelijk bestaat uit motorfans. En toen is het balletje gaan rollen. Er werd gekozen voor een 600cc motor, omdat de meeste lichtgewicht en krachtige motors in deze middel klasse vallen.

Ondanks dat de motor eruit ziet als een normale motor, weegt hij een stuk minder. Dit komt natuurlijk doordat hij is gebouwd met plastic en niet met ijzer of metaal.

De motorfiets is geheel uit een 3D printer gehaald. Zelfs het windscherm en de tankbehuizing.

Het resultaat is een prachtige motor van plastic, die klaar is voor zijn eerste rondje. Er is alleen een probleem: het is nog niet legaal om in deze motorfiets te rijden.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën