Twitter stelt alle data ter beschikking aan wetenschappers

Bijgewerkt op:

Om de wetenschap een handje te helpen heeft Twitter besloten om alle tweets ooit beschikbaar te stellen aan wetenschappers. Ideaal voor een beetje datamining.

Momenteel worden er per dag meer dan 500 miljoen tweets verstuurd en je kan je voorstellen dat daar een schat aan informatie in verborgen zit. Twitter wil daarom, in het belang van de wetenschap, onderzoekers de kans geven om deze data te analyseren.

Dit zou het bijvoorbeeld mogelijk moeten maken om de verspreiding van het griepvirus te kunnen volgen. Het is niet zo dat alle wetenschappers zomaar zonder enige onderbouwing toegang kunnen krijgen tot deze data. Academici die interesse hebben moeten een goed onderbouwd verzoek indienen en kunnen dan eventueel toegang krijgen.

Geïnteresseerden moeten voor 15 maart een verzoek indienen om deel te kunnen nemen aan het Twitter Data Grants programma.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën