UK krijgt zijn eigen ‘Air Force One’

Minister van financiën George Osborne heeft wat wijzigingen aangebracht in het budget – en één van de nieuwe toewijzingen betreft een privévliegtuig voor de regering.

Tien miljoen pond, gegeven de huidige koers 14.272.018 euro en 75 cent, wordt er uitgetrokken om de regering te voorzien van een RAF Voyager A330 (het model in bovenstaande foto – meestal gebruikt voor transport en in-air tanken), waarmee men in stijl tripjes naar het buitenland kan maken.

Maar anders dan zijn Amerikaanse tegenhanger zal dit vliegtuig ‘niet luxe zijn’, belooft de regering, en wordt een besparing van 775.000 pond voorzien, een bedrag dat anders zou worden uitgegeven aan privévluchtjes. Maar echt spartaans zal het ding waarschijnlijk óók niet zijn – de Royal Family krijgt de sleuteltjes ook, die verwachten toch een zeker level van comfort.

Tony Blair zeurde al in 2008 om zijn eigen vliegtuig, wat hem in de pers de bijnaam ‘Blair Force One’ opleverde. In die tijd lag er een plan voor niet één, maar twee vliegtuigen, dat geschrapt werd toen bleek dat het een slordige 100 miljoen pond zou gaan kosten. Dat er nu voor een fractie van dat bedrag een Queen Elizabeth-waardig plan ligt, roept toch de vraag op wat voor faciliteiten Tony hoopte aan te treffen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën