UPC gaat spam-wifi aanbieden in bushaltes

Wifi op straat. het lijkt gemeengoed te worden nu zowel Ziggo als UPC routers van klanten beschikbaar maken als hotspots. Ze brengen het internet nu echter ook naar bushaltes en tramstations.

Snel internet terwijl je wacht op het OV, het lijkt een levensbehoefte te worden. UPC en reclamebedrijf CBS Outdoor spelen er op in en zullen in een pilotproject vijf openbare wifiSpots testen op abri’s in Hilversum en Eindhoven. Hierdoor kan iedereen straks in de buurt van de bewuste wachthokken inloggen op het gratis wifinetwerk.

Gratis ja. Maar voordat je inlogt op je 13 sociale netwerken en 18 nieuwsapps kunt openen krijg je wel eerst een introductiecampagne van een adverteerder te zien. Videoreclame dus. In ruil voor gratis en snel internet. Goeie deal?

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën