Update: deze smartphone krijgt eerste vingerafdrukscanner in scherm

Niet Apple of Samsung, maar het stukken kleinere Vivo!

Twee dagen geleden schreven we over het bedrijf Synaptics, dat vingerafdrukscanners zou produceren die geïntegreerd zijn in het beeldscherm van de smartphone zelf. Er werd toen nog geheimzinnig gedaan over de fabrikant die de technologie zou toepassen. Nu meldt Forbes dat een Chinese smartphonemaker deze techniek waarschijnlijk als eerste zal gaan gebruiken.

Het gaat om smartphonebedrijf Vivo, dat al een prototype klaar zou hebben liggen met de technologie. De scanner wordt onder het scherm geplaatst, op de plek waar je normaliter ook een vingerafdrukscanner zou vinden. In dit geval is het daarentegen geen fysieke scanner, maar een lichtgevende vingerafdruk op het scherm zelf.

Volgens verschillende geruchten zouden Apple en Samsung (de twee grootste fabrikanten in de smartphone-industrie) hebben geprobeerd om de Clear ID FS9500 in respectievelijk de iPhone X en de Galaxy S8 te plaatsen. Overigens moet deze technologie wel gewoon in de nieuwste infinity OLED-schermen geïntegreerd kunnen worden, dus mogelijk was er onder de motorkap simpelweg geen ruimte voor de onderdelen.

Dat is dan ook het enige wat enigszins zeker is over de aankomende Vivo met vingerafdrukscanner in het scherm; het toestel zal waarschijnlijk een OLED-display krijgen. Verder is er nog niets bekend over de specs van de smartphone.

Wat denk jij van de technologie? Is het een beetje mosterd na de maaltijd, nu Apple al groots inzet op FaceID? Of zie jij – net als ik – een prachtige toekomst voor je waarin je gehele smartphone uit een groot scherm bestaat, inclusief vingerafdrukscanner en niet fysieke touch-knoppen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën