VAIO is terug met twee hybride tablet/laptops

De eerste laptops van VAIO nadat ze afgesplitst zijn van Sony zijn meteen indrukwekkend.

Meer dan een jaar geleden nam Sony afstand van VAIO, maar dat betekent niet het einde van het merk, zo blijkt vandaag. In Tokyo werden twee nieuwe laptops onthuld: de VAIO Z en VAIO Z Canvas.

VIAO Z
De VIAO Z is met een prijs van 1600 dollar het zwaargewicht van de twee, en heeft een scharnier waarmee je het scherm ondersteboven kunt draaien, zodat je van de laptop een tablet maakt. De letter Z is dan ook toepasselijk gekozen, want zo ziet de ultrabook eruit als je het scharnier gebruikt.

De VIAO Z komt er in twee varianten, allebei met een 13.3-inch display. Wel heb je bij de twee modellen de keuze uit een Intel i7 of i5 processor. De SSD in de ultrabook kan volgens VAIO de computer in 0,3 seconden opstarten vanaf standby. Ondanks deze krachtpatserij moet de accu langer dan 15,5 uur meegaan.

VIAO Z Canvas
De Canvas heeft op zijn beurt een toetsenbord dat je los kunt klikken, zodat je verder kunt met het touchscreen en een stylus. VIAO omschrijft de Canvas zelf als ‘een monster tablet’, en die term ondersteunt de hardware zeker. Het toestel met een 12.3-insch scherm heeft een i7 processor, een 256GB SSD en 16GB geheugen aan boord.

De VAIO Z is vanaf nu te bestellen in Japan, en de Z Canvas verschijnt pas in mei. Wanneer de rest van de wereld de kans krijgt om de twee modellen te bestellen, is nog niet bekend.

[gv data=”jfEcOIExsrQ”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën