Vergelijking: Huawei P30 vs. iPhone XS

De verschillen gaan verder dan Android tegen iOS.

De Huawei P30 is zonder twijfel een van de beste Android-toestellen van dit moment. Daarmee is het meteen een van de aantrekkelijkste alternatieven voor de iPhone Xs. Beide toestellen hebben zo hun sterke kanten, dus dat maakt de keuze niet eenvoudiger. Hoe maak je alsnog de beste beslissing?

Camera
Draait voor jou alles om de camera, kies dan vooral voor de Huawei P30. De Chinezen maken echt flinke stappen qua cameratechniek en maken ook weer indruk met de P30. Drie cameralenzen, waaronder de wide angle-lens die bij de iPhone Xs ontbreekt. Verder schiet de P30 foto’s in hogere resolutie, dus hier scoort Huawei punten.

Formaat
Het is maar waar je van houdt, maar persoonlijk vind ik de iPhone Xs perfect in de hand liggen. De Huawei P30 is in alle opzichten een maatje groter en daar moet je van houden. Voor mij wint de iPhone hier dus, maar dat kan voor jou zomaar anders zijnn.

Geheugen en Dual-SIM
Zoek je een toestel waar je een eigen geheugenkaartje in kunt stoppen of wil je een tweede simkaart kunnen gebruiken? Dan is er maar één optie, want Apple werkt in dat opzicht nog altijd niet mee. Huawei wel: geheugen bijprikken is geen probleem, net als het plaatsen van een tweede simkaart.

Prijs
Dit is eigenlijk geen vergelijking meer. De Huawei P30 heeft een vanafprijs van 749 euro, de iPhone Xs staat bij Apple in de prijslijsten voor 1159 euro. Kortom: dik 400 euro verschil en dat is wel erg veel.

[table id=240 /]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën