Vergelijking: OnePlus 6 vs. Samsung Galaxy S9+

Bijgewerkt op:

Goed, we weten inmiddels wat de OnePlus 6 kan, maar is dit een serieuze concurrent voor de Samsung Galaxy S9+?De Samsung Galaxy S-reeks is al jaren de absolute benchmark als het gaat om nieuwe Android-telefoons. Samsung loopt voorop qua nieuwe features en verkoopt ook nog eens de meeste toestellen, dus dat is niet meer dan logisch. OnePlus was lange tijd de goedkopere uitdager, maar inmiddels kruipen de prijzen steeds meer naar elkaar toe. Heeft de OnePlus 6 het in zich om de Galaxy S9+ van de troon te stoten of leveren de Chinezen half werk?

Display: 1-0 voor Samsung
Qua display is de keuze duidelijk. Samsung beschikt over de beste schermen en stopt ook in de Galaxy S9+ een superscherp exemplaar. Hij meet 6,2″ en heeft een resolutie van 2.960 x 1.440 pixels. De OnePlus 6-display is met 6,28″ iets groter, maar laat het qua resolutie afweten: 2280 bij 1080 pixels. Daarnaast moeten we eerlijk zijn: ook OnePlus gebruikt oled-schermen, maar er zijn de afgelopen jaren teveel problemen geweest om Samsung te verslaan.

Camera: 2-0 voor Samsung
Daarop voortbordurend komen we al snel bij de camera, ook een zorgenkindje voor OnePlus. De fabrikant belooft dat grotere pixels, optische beeldstabilisatie, 4K video in 60 fps en uitgebreidere slomo-features het verschil goed moeten maken. Eerst zien, dan geloven. Samsung heeft een bewezen reputatie als het gaat om smartphone-camera’s, dus bij de Zuid-Koreanen zit je sowieso goed.

Hardware: 3-1 voor Samsung
Qua hardware ontlopen de twee elkaar niet veel. Ze beschikken allebei over een topprocessor, meer dan voldoende werkgeheugen en een goede grafische processor. De accu van de Samsung is iets krachtiger en de S9+ is uit te breiden met een microSD-kaartje, maar verder is OnePlus minimaal gelijkwaardig. Kortom: een gelijkspel.

Prijs: 3-2 voor Samsung
Hier maakt OnePlus toch nog wat terrein goed, al is het verschil niet zo groot meer. Waar je de eerste OnePlus-toestellen voor 249 euro in je broekzak kon steken, ben je nu minimaal 519 euro kwijt. Voor de S9+ betaal je op het moment van schrijven 779 euro, een verschil van 260 euro. Dan koop je echter wel een bewezen krachtpatser, terwijl de OnePlus 6 nog maar moet laten zien dat problemen uitblijven. Voorlopig geven we OnePlus het voordeel van de twijfel.

[table id=109 /]

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën