Vergelijking: Samsung Galaxy S10 vs. OnePlus 6T

Twee van de meest verkochte telefoons van Nederland tegenover elkaar gezet.

Volgens diverse websites staan de Samsung Galaxy S10 en OnePlus 6T beide in de top 3 van meest verkochte telefoons in Nederland. Voor ons de hoogste tijd om ze tegenover elkaar te zetten. Wij vergelijken dan ook de beide toestellen op alle punten. Zo zie jij snel welk toestel het best bij jou past en welk toestel het meeste waar voor jouw geld biedt.

Als we de toestellen naast elkaar zetten zien we een groot aantal eigenschappen die gelijk zijn. Er is één aspect waar de OnePlus 6T beduidend beter in is dan het vlaggenschip van Samsung en dat is de batterij-capaciteit. Deze is bij OnePlus zo’n 8% groter, waardoor je, afhankelijk van jouw gebruik, veel langer zonder opladen kunt. Het batterij-probleem lijkt inmiddels gefixt, net als de bug in de microfoon.

Aan de andere kant zijn er een aantal aspecten die Samsung, naast een bijzonder onderdeel, beduidend beter voor elkaar heeft. Zo is de resolutie van het scherm bij Samsung beduidend hoger. Dit merk je vooral in een helderder en scherper beeld.

Het laatste aspect waar Samsung beter op scoort is het draagcomfort. De Samsung is 4% dunner, waardoor deze makkelijker in jouw (borst)zak plaats en ook 15% lichter, waardoor je minder snel jouw arm voelt als je de telefoon langer vasthoudt.

Daarmee kunnen we concluderen dat beide telefoons terecht tot veel verkopende modellen worden gerekend en dat je als ‘fijnproever’ die het beste van zijn smartphone verwacht zeker verschil zult merken tussen de Samsung Galaxy S10 en de OnePlus 6T.

Voor veel gebruikers die graag een goede telefoon tegen een goede prijs willen is de OnePlus 6T gezien het prijsverschil een goede keuze.

Alle specificaties naast elkaar
Voor een complete vergelijking hebben we alle specificaties naast elkaar gezet. Voor de prijsbepaling hebben we bekeken tegen welke prijs de toestellen nu, zonder bijzondere kortingen, bij grote retailers worden aangeboden.

[table id=235 /]

Meer lezen? Eerder vergeleken we de Samsung Galaxy S10e en de iPhone XR.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën