Verhuizen? Eerst even de misdaadkaart checken

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw huisadres, wacht nog heel even. De politie is druk bezig om een overlay te maken voor Google Maps die de misdaadcijfers voor elke buurt toont. Zo weet jij ten minste waar je veilig je monsterachtig grote LCD TV vol in het zicht kan hangen.

Dit zegt een woordvoerder van de politie in een discussiegroep op LinkedIn. De verwachting is dat deze kaarten vanaf oktober online staan, waarna (potentiële) buurtbewoners precies kunnen zien wat het Zware Jongens-gehalte van een bepaalde buurt is.

Overigens zal de kaart niet heel precies zijn. Je kunt het gemiddeld aantal inbraken per buurt zien, maar niet specifiek zien hoe vaak er in welk huis is ingebroken. Dat mag namelijk niet van de Nederlandse privacywetgeving, zo zegt de woordvoerder. Voor bestaande bewoners zal het mogelijk oud nieuws zijn, maar als je overweegt om te verhuizen kan het handig zijn om te zien waar je veilig de gordijnen open kan laten en waar je misschien toch maar moet investeren in een hele waakzame en gevaarlijk-uitziende Dobermann een goed bewakingssysteem.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën