Verkoopcijfers: Samsung Galaxy S9 schiet iPhone X voorbij

Een definitieve wisseling van de wacht?

De afgelopen maanden hebben we bijzonder veel aandacht besteed aan de nieuwe Galaxy S9-toestellen van Samsung. Niet zo gek ook, want de verfijnde versie van de Galaxy S8 steekt gewoon bijzonder goed in elkaar. Toch bleef de iPhone X het wereldwijd qua verkopen beter doen in de releasemaand maart. Tot nu dan, want de marketinganalisten van Counterpoint melden een ommekeer.

In de maand april is zowel de Galaxy S9 als Galaxy S9 Plus meer verkocht dan welk toestel dan ook. Met een marktaandeel in de verkopen van respectievelijk twee keer 2,6 procent is er een gat geslagen van 0,3 procent naar nummer 3, de iPhone X.

Het is niet zo heel gek dat de iPhone X niet meer het best verkochte toestel is in april 2018. Het product ligt immers al enkele maanden in de winkels, zij het voor een pittig prijsje. De iPhone 8 Plus en de reguliere 8 beschikken over een aandeel van 2,3 en 2,2 procent.

Een andere opvallende constatering is dat de iPhone 6 én iPhone 7, die nog altijd ondersteund worden door Apple, allebei nog in de top tien te vinden zijn. Daarnaast zorgt de agressieve prijsvermindering voor de Galaxy S8 ervoor dat het toestel de top 10 mag sluiten met een aandeel van 1,3 procent in de maand april.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën