Verwarrend: we spreken iPhone X verkeerd uit

Alsof er nog niet genoeg te doen is rondom het nieuwe vlaggenschip van Apple.

Nog dik een maand wachten en dan komt eindelijk de iPhone X op de markt. De iPhone 8 is namelijk leuk en aardig, maar qua specs en uiterlijk komt het niet in de buurt van de vernieuwingen die Apple in de X heeft geplaatst. Helaas voor de geïnteresseerden zijn er wat productieproblemen.

Alsof dat nog niet genoeg is, lijkt er volgens Business Insider zich nog een probleem voor te doen. Niet met het toestel zelf, maar met hoe de consument de naam ‘iPhone X’ interpreteert. De X staat voor het Romeinse cijfer 10 en is vernoemd naar het tienjarig bestaan van Apple’s smartphone.

Volgens diverse telefoonwinkels én consumenten zelf spreken we de naam liever uit als een echte X (‘iks’ of ‘eks’). Een medewerker vertelt aan BI dat men al gestopt is met het ‘verbeteren’ van de klant en meegaat met de populairdere term.

Hoewel de verwarring enigszins grappig lijkt, kan dit marketingwijs nog problemen opleveren bij Apple. Want hoe moet Apple de iPhone van volgend jaar noemen als de verkeerde iPhone X-term blijft hangen? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën