Video: eerste 3D-geprinte wapen van metaal doet het

3D-geprinte geweren en pistolen kennen we natuurlijk al een tijdje. Maar nog nooit eerder waren ze van metaal gemaakt. En: hij vuurt daadwerkelijk kogels af!

Het metalen pistool is gemaakt door Solid Concepts en is geprint door een direct metal laser sintering (DMLS) 3D-printer. De printer verhit korrelig materiaal en smelt het vervolgens laag voor laag aan elkaar vast. Op de veren na is het gehele wapen gemaakt met de 3D-printer. Solid Concepts wou hiermee bewijzen dat het met DMLS-printers mogelijk is om sterke en nauwkeurige objecten te maken die ook werkelijk voor zware toepassingen te gebruiken zijn.

En even voor duidelijk: deze printers zijn erg duur en dus niet op korte termijn bij je buurman in huis te vinden. Maar toch: het is mogelijk. Er zijn genoeg rijke gekken op de wereld te vinden. In onderstaande video is te zien hoe het pistool vlekkeloos z’n kogels afvuurt.

[gv data=”u7ZYKMBDm4M”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën