Video: hoe spreek je Huawei uit?

Best een goede vraag eigenlijk. Het Chinese Huawei is langzaam bezig een steeds grotere (en zichtbare) speler te worden in Europa, maar hoe spreek je die naam in godsnaam uit?

Omdat Huawei sponsor is van het in Jamaica uitgezonden Digicel Rising Star televisieprogramma, werd besloten om iemand de straten van Kingston op te sturen en te vragen aan voorbijgangers hoe ze Huawei uit zouden spreken. De resultaten zijn op zijn minst hilarisch te noemen.

Mocht je wellicht denken dat Huawei een kleine nietszeggende speler is dan maak je een forse vergissing. Dit Chinese bedrijf, opgericht in 1988, had vorig jaar 140.000 werknemers in dienst en maakte 1,8 miljard euro winst. In 2011 gaf het bedrijf 2,84 miljard euro uit aan R&D, ter vergelijking Apple gaf in 2011 ‘slechts’ 1,82 miljard euro uit aan R&D.

Lachen om hoe je Huawei niet uit moet spreken kan hieronder:

[gv data=”znYgRWiQHjE”][/gv]

En als toetje nog een reclame voor de Huawei Ascend P6, waarin te zien is dat Huawei de draak steekt met het feit dat hun naam zo lastig uit te spreken is.

[gv data=”NRn2KVblnr0″][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën