Video: Mike Tyson speelt Mike Tyson’s Punch-Out!! op NES

Best grappig eigenlijk, Mike Tyson die zijn ‘eigen’ spelletje speelt. En het is helemaal bijzonder omdat hij dit spel, dat in 1987 uitkwam, voor het allereerst speelt.

Zou Mike net zo goed zijn in het uitdelen van virtuele klappen als echte klappen? Waarschijnlijk niet. Wel is het mooi om zo’n beer van een vent los te zien gaan met de controller van een Nintendo Entertainment System in zijn knuisten.

In de VS werd het boksspelletje Punch-Out!! gelanceerd onder de naam Mike Tyson’s Punch-Out!! omdat Nintendo hoopte dat er zo meer verkocht werd.

De deal met Tyson liep drie jaar en Nintendo zou destijds $50.000 betaald hebben aan Mike Tyson. Door kenners wordt dit spel gezien als een van de beste NES spelletjes ooit. Een grappig detail is dat Mario de rol van scheidsrechter vervult.

[gv data=”E50sUAMRH0s”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën