Video: nieuwe drone van DJI kost een half jaarsalaris

Ga maar vast sparen voor het nieuwste speeltje van de dronebazen van DJI. Eén voordeel. Je hoeft nooit meer de tuin in.

Het bedrijf komt met de Agras MG-1. Een geavanceerde drone die gemaakt is voor agrarisch gebruik. Het ding is namelijk ontworpen om de plantjes water te geven. Aan boord kun je zo’n 10 liter aan water kwijt.

Volgens DJI is de Agras MG-1 veertig keer zo efficiënt dan een mens die de planten besproeit. Via een radar weet de drone de afstand te meten naar de grond, om de flora vanaf een perfecte afstand water te geven. Hij kan zichzelf besturen, maar is ook handmatig te gebruiken. De body van de gadget is water en stofbestendig.

De Agras MG-1 is dus vooral gericht op zakelijk gebruik. Volgens The Wallstreet Journal gaat het ding 15.000 dollar kosten. De drone wordt eerst gelanceerd op de markt in China en Korea. Later is de rest van de wereld aan de beurt. Een demonstratiefilmpje van het vliegende apparaat check je hieronder.

[gv data=”ahrMJlYAiFk”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën