Video: zo maak je hologrammen met een beetje waterdamp

Het is inmiddels alweer bijna 2015 en nog steeds zijn vliegende auto’s in geen wegen of velden te bekennen. Toch zijn er wel andere futuristische uitvindingen waar we van kunnen smullen, zoals interactieve hologrammen.

Het Leia Display System zorgt door middel van licht, waterdamp en lucht voor het geprojecteerde beeld. Sensoren houden vervolgens de bewegingen en aanrakingen van gebruikers bij, waardoor het beeld zich hierop kan aanpassen. In de onderstaande video is te zien hoe het geprojecteerde beeld reageert op bepaalde handgebaren of aanrakingen.

Op dit moment worden de displays vooral gebruikt in de reclamewereld, maar volgens de makers ziet het er naar uit dat de schermen voor steeds meer doeleinden ingezet gaan worden.

[gv data=”I0CZAD1nD-c”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën