‘Vingerafdrukscanner in scherm ingehaald door Face ID’

Hoewel beide technieken nog in haar kinderschoenen staat, lijkt Apple een ware trend op te hebben gezet.

De grote smartphonetrend van dit jaar is zonder twijfel de introductie van de randloze schermen. Google heeft het op één van haar Pixel 2 smartphones, LG is er al mee in de weer, en Samsung heeft met de Galaxy S8 een beeldschoon toestel geïntroduceerd. Ook Apple kon niet achterblijven en heeft met de iPhone X haar randloze vlaggenschip.

In tegenstelling tot andere fabrikanten maakt Apple’s nieuwe paradepaardje echter gebruik van een speciale 3D-gezichtsherkenning genaamd Face ID. Volgens de doorgaans zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft Apple hiermee voor een flinke verschuiving gezorgd op de smartphonemarkt.

De vingerafdrukscanner onder het scherm lijkt het kind van de rekening te worden door Apple. Meerdere berichten toonden aan dat bedrijven bezig waren met deze gloednieuwe techniek, maar vooralsnog zonder succes. Door de (succesvolle) implementatie van 3D-gezichtsherkenning (dus niet de onbetrouwbare variant van Samsung) is er driemaal zoveel interesse in potentiële 3D-gezichtsherkenningstechniek.

De nieuwe technologie biedt namelijk meer dan enkel een extra stukje veiligheid. Apple heeft namelijk aangetoond dat de technologie zich uitstekend leent voor het laten bewegen van animoji en geschikt is voor augmented reality. In hoeverre Face ID echter in de smaak valt, weten we pas na 3 november.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën