Vingerafdrukscanner onder smartphonescherm in productie

Maar welke fabrikant is het?

We zijn er al een tijdje over aan het schrijven, maar het toestel met een vingerafdrukscanner onder het scherm is nu écht in productie. Verantwoordelijke hiervoor is Synaptics. Dit bedrijf zorgt ervoor dat velen van ons trackpads en smartphones via touch input kunnen gebruiken. Datzelfde Synaptics heeft bekendgemaakt dat het werkt aan het bouwen van een vingerscanner onder het scherm.

Met ‘Title Clear ID’ is het voor toekomstige gebruikers mogelijk om hun mobieltje te ontgrendelen door hun vinger op het scherm te zetten, zonder dat hiervoor een fysieke knop voor nodig is. Hoewel de smartphonefabrikant in kwestie niet bekend is, meldt Synaptics dat het gaat om een ‘top 5 fabrikant’.

Allereerst valt Apple zo goed als zeker af. Met de iPhone X lijkt het afscheid te hebben genomen van haar vingerafdrukscanners en richt het zich volledig op Face ID. Samsung zou al langer bezig zijn met deze techniek. Het bedrijf moest na meerdere hopeloze pogingen toch een reguliere scanner achter op haar Galaxy S8 en Note 8 plaatsen.

Het is echter nog maar de vraag of de ruzie tussen Samsung en Synaptics al op is gelost. De overige kanshebbers zijn de Chinese fabrikanten Huawei, Xiaomi, Oppo en Vivo. Laatstgenoemde toonde eerder dit jaar al een video van deze interessante technologie.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën