Vivo Nex 2 met tweede scherm is officieel!

Het innovatieve tweede scherm aan de achterzijde maakt de notch overbodig.

Met de Vivo Nex gooide het merk eerder dit jaar hoge ogen, met de eerste uitschuifbare camera op een smartphone. De verwachtingen voor opvolger Vivo Nex 2 waren dan ook hooggespannen. Zeker toen er een voorlopig ontwerp lekte en een tweede scherm leek te worden ingebouwd waren de ogen weer op dit Chinese merk gericht. Inmiddels is de smartphone officieel.

Vivo heeft op de Nex 2 inderdaad een tweede scherm aan de achterzijde ingebouwd. Dit betekent dat de voorkant helemaal vrij is van lijsten en notch. Je kunt dus op het volledige 6,39 inch AMOLED beeldscherm van beeld genieten. Het beeldscherm aan de achterzijde is beveiligd door gezichtsherkenning en kan dus niet tegen jouw zin in ontgrendeld worden. Als je het tweede scherm hebt ontgrendeld kun je dit scherm gelijk als selfiecamera gebruiken.

Met de drie camera’s kun je overigens veel meer dan selfies nemen. Zo kun je ze ook gebruiken om 3D-foto’s te nemen. Tevens is een portretfoto zonder storende achtergronden ineens mogelijk. De technische specificaties van de camera’s zijn als volgt: 12-megapixel primaire camera met een 2-megapixel secondaire camera. De derde f/1.3 camera is gecombineerd met een ‘time of flight (TOF) 3D module’. Deze camera’s zijn horizontaal verwerkt boven het tweede scherm aan de achterzijde. Het tweede AMOLED-scherm, dat 5,49 inches is, is sowieso een aanwinst door de Lunar-ring. Dit hologram geeft namelijk de beats aan als je muziek luistert en laat je bovendien direct alle berichten en notificaties zien. Hiermee is de Vivo Nex 2 direct een echte blikvanger. Naast via gezichtsherkenning kun je de telefoon ook aan voor- en achterzijde ontgrendelen met jouw vingerafdruk.

De technische specificaties zijn eveneens indrukwekkend met een Snapdragon 845 processor in combinatie met 10GB RAM gehuegen en 128GB ROM opslagcapaciteit.

Wanneer de telefoon te bestellen is en hoeveel deze zal kosten is nog niet bekend, maar de verwachting is dat deze smartphone in de hogere prijsklasse valt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën