Waarom Apple zijn iPhones wel groter móet maken

Het is bijna zo goed als zeker dat Apple morgen een iPhone met een groter scherm gaat onthullen. Veel iPhone-liefhebbers vragen zich af waarom het techbedrijf dit doet. De huidige iPhones zijn toch groot genoeg?

Maar volgens een onderzoek van Adobe is de behoefte naar een smartphone met een scherm groter dan 4 inch enorm toegenomen. Het aantal mensen dat op het internet surft met een telefoon van 4 inch of kleiner is in het afgelopen jaar met 11 procent gedaald. Volgens Adobe zal deze trend zich gestaag doorzetten.

Tamara Gaffney, analist bij Adobe Digital Index, laat weten dat de overstap naar een groter scherm uit het niets ineens enorm toenam. De consument leek ineens om te zijn en Apple zou dan ook om deze reden een grotere iPhone op de markt brengen. Volgens Gaffney is het moeilijk te zeggen wat de oorzaak achter deze verschuiving is.

Wel ziet ze dat providers minder onbeperkte databundels aanbieden en smartphonegebruikers daarom vaker WiFi gebruiken. Dat zorgt tegelijkertijd voor ander gebruik van de telefoons zelf, omdat je via WiFi sneller geneigd bent om games te spelen of videos te bekijken. Dat werkt nu eenmaal gemakkelijker op een groter scherm.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën