Waarom er strenge regels komen voor online gokken

Matchfixing is het toverwoord.

Er lijkt eindelijk vaart te komen in het legalisering van gokken op internet. De Tweede Kamer wil online gokken op sportwedstrijden wel toestaan, mits er strenge regels worden gehanteerd: De reden: ze willen sporten beschermen tegen matchfixing.

Rode kaart
De VVD en PvdA zijn van mening dat gokken op sport(evenementen) niet mag worden toegestaan als de weddenschappen zich makkelijk lenen voor oplichtingspraktijken. Geld zetten op een rode kaart bij voetbal of een dubbele fout bij tennis moet daarom niet mogelijk zijn, aldus VVD-Kamerlid Van Wijngaarden tegen de NOS.

Omdat de uitslag van een wedstrijd lastiger te beïnvloeden is, mag daar wel op ingezet worden. Volgens Kamerleden is er overlegd met sportbonden als de KNVB en NOC*NSF om de regels op te stellen. Zoals het er nu naar uitziet wordt de legalisering volgend jaar officieel gemaakt. Ben jij ook nieuwsgierig en wil je wellicht online gokken binnenkort?

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën