Waarom ik mijn iPhone haat als ik hardloop

Voor sporters zijn smartphones soms bijzonder lastig.

Ooit had ik een iPhone 5. Dat was een perfect apparaatje om mee te sporten. Licht, klein en zo in mijn hardloopjackje mee te nemen. Dat jackje had zelfs een speciaal vakje ingebouwd. Later kreeg ik een iPhone 6. Groter en zwaarder en duurder.

Dat toestel paste net in het vakje, maar echt fijn liep het allemaal niet. Je jas gaat toch een beetje naar een kant overhellen. Daarom kocht ik zo’n handig hoesje, maar voor je dat allemaal hebt omgedaan… Vaak zit ik weer te hannessen met de koptelefoon.

Mijn oplossing was een extra sim datacard regelen voor mijn oude iPhone 5. Handig, maar hoe vaak gebeurde het me niet dat de iPhone net leeg was of halverweg ermee ophield.  Als ik dan wel zo slim was, de iPhone voor rondje hardlopen op te laden, had ik weer andere problemen.

Prachtig hoor al die runningapps als Runkeeper. Ze bieden veel info en integratie met muziekdiensten als Spotify. Hoe vaak gebeurde het mij niet dat een gekozen playlist toch niet paste bij mijn hardloopmodus van die dag. Precies! Heel vaak. Wat doe je dan? Je stop en zet een andere lijst op.

En ja dat probeer je rennend te doen.. Mijn iPhone heeft derhalve al vaak de straat geraakt. Gek genoeg telkens zonder echte schade. Een loopmaatje had minder geluk. Haar gloednieuwe iPhone 6 kwam erg moeilijk uit het daarvoor bestemde zakje om vervolgens er ineens uit te schieten en op straat in heel veel stukjes te spatten.

Ik ben nu helemaal klaar met hardlopen met een iPhone. Als ik loop, wil ik niet meer gestoord worden. Mijn TomTom-horloge kan veel, maar gelukkig hoort bellen of appen daar niet bij. Een nadeel: ik kan geen muziek meer luisteren. Zou het niet handig zijn als een Spotify-mp3-speler zou bestaan. De oplossing van TomTom kan ook, maar vind ik zelf ietwat omslachtig.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën