Waarom iPhone-gebruikers niet overstappen op de iPhone X

De high-end smartphone weet bijna een halfjaar na lancering nog steeds niet te overtuigen bij veel huidige iPhone-gebruikers.

Het is een premium toestel, maar daar staat ook een heftig prijskaartje tegenover. De iPhone X is er eentje van de buitencategorie en weet daarom moeilijk de iPhone-doelgroep aan te spreken. Het toestel verkoopt. Echter, berichtgevingen over productieverminderingen doen niet geloven dat de iPhone X niet zo succesvol is als Apple had gehoopt.

Een recent onderzoek onder 1.500 iPhone-gebruikers laat zien waar de problemen zich bevinden. Zo heeft 44 procent van de ondervraagden aangegeven niet te hoeven upgraden, omdat hun huidige iPhone nog prima werkt. Een compliment voor Apple, maar het helpt natuurlijk niet met de verkopen. Aan andere kant laat het zien dat de iPhone X niet hebberig maakt. 31 procent van de ondervraagden geeft aan dat de smartphone te duur is.

8 procent van de ondervraagden geeft aan dat de iPhone X een te groot scherm heeft. Het vlaggenschip komt met een 5,8-inch groot display. 17 procent heeft ‘overige redenen’ aangegeven.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën