Waarom je WiFi twee keer zo snel is op de iPhone 6

De iPhone 6 en de 6 Plus zijn niet alleen groter dan welke iPhone ook, maar ze hebben ook een aantal interne upgrades gekregen. En dan praten we niet alleen over de processors.

De twee nieuwe telefoons zijn namelijk de eerste iPhones die gebruik maken van 802.11ac Wi-Fi, waardoor ze gebruik kunnen maken van enorm snelle internetverbindingen. Android– en Windows-telefoons maken al langer gebruik van 802.11ac, zoals de Galaxy S5, Note 3 en de Nokia Lumia Icon.

Een WiFi verbinding via de 5GHz-band en 802.11ac verstuurt namelijk twee keer zo snel data als het oude 802.11n. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de WiFi verbinding van de iPhone 6 Plus twee keer zo snel als dat het geval was bij zijn oudere broertje. Dit zorgt ervoor dat internetten en kijken van video’s op je thuisnetwerk veel sneller gaat.

Natuurlijk heb je wel een internetaanbieder én router nodig die deze WiFi-techniek ondersteunt.

[gv data=”7ad4_FNKaRc”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën