Waarom kan een smartwatch er niet zó uitzien?

Smartwatches zien er vaak uit als kleine smartphones om je pols. Functioneel, maar weinig elegant. En hoe meer ze op een regulier horloge lijken, des te minder functies ze vaak hebben. Een designer wil het anders doen.

De Hongaarse Gábor Balogh bedacht een smartwatch met het uiterlijk van een klassiek horloge. Een Triwa Havana, om precies te zijn. Omdat het niet permanent een smartwatch hoeft te zijn, zie je standaard een gewone wijzer-interface. Pas wanneer het horloge via bluetooth in verbinding komt te staan met een smartphone verschijnen er diverse iconen.

Het horloge heeft geen aanraakscherm. Balogh wil het scherm namelijk vrij houden van vette vingers. In plaats daarvan kunnen functies worden bedient met de draaibare rand om het ronde scherm, waar tevens mee geklikt kan worden. Het doet enigszins denken aan het bedieningselement in iPods van vroeger. De knoppen aan de zijkant worden in het concept gebruikt om standaard zaken als tijd, datum en wekker te bedienen.

Over de verhouding functionaliteiten versus vorm zegt hij tegen The Verge:

“The size of the watch is a very limiting factor, so we don’t have to make it very smart. I see the watch as a piece of jewelry, and wanted to add an interface that would be familiar on a classic watch.”

Crowdfundinkje dan maar?

[lg_folder folder=”0_Divers/Smartwatch_concept_Gabor_Balogh/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën